Teyber Trio
do 11 jul, 20:00 - do 11 jul, 21:15 Kleine Zaal

Bachs Goldberg-variaties door The Teyber Trio

‘Een ode aan de stilte’, zo wordt Bachs meesterwerk, de Goldberg-variaties voor klavier, wel genoemd. Bach sprak zelf over ‘variaties voor de ziel’. The Teyber Trio speelt de Goldberg-variaties in een geliefde bewerking voor strijktrio van violist Dmitri Sitkovetsky.

Programma

  • J.S. Bach: Goldberg-variaties, BWV 988 (arr. D. Sitkovetsky)

Musici

  • The Teyber Trio

Bachs Goldberg-variaties

De legende bij de inventieve Goldberg-variaties is aantrekkelijk maar niet geloofwaardig: Bach zou ze hebben geschreven op verzoek van een Duitse graaf die leed aan slapeloosheid. Het wonderkind Johann Gottlieb Goldberg zou Bachs compositie moeten spelen als muzikaal tijdverdrijf tijdens de slapeloze nachten van de graaf. Aannemelijker is dat Bach dit werk, ook wel ‘Een ode aan de stilte’ genoemd, voor één van zijn begaafde zoons schreef. De benaming Goldberg-variaties is niet van Bach zelf, hij noemde ze ‘variaties voor de ziel’.

The Teyber Trio

De drie Tims van The Teyber Trio leerden elkaar ruim tien jaar geleden kennen bij de afdeling Jong Talent van de Royal Academy of Music in Londen. Geprezen door The Guardian om hun ‘virtuoze’ en ‘boeiende optredens’, is The Teyber Trio inmiddels uitgegroeid tot een internationaal erkend ensemble. De drie topmusici namen in het verleden al een aantal delen uit Bachs Goldberg-variaties op, in de bewerking voor strijktrio van Dmitry Sitkovetsky. Nu spelen ze het complete werk.

Tickets

  • Entree 0-25 - € 17,00
  • Entree 26-30 - € 19,50
  • Entree 31-35 - € 29,25
  • Standaard - € 39,00
Tickets bestellen