Roufaida
vr 16 aug, 19:30 - vr 16 aug, 20:30 Koorzaal

Roufaida - Basement Sessions

In de ‘basement’ van Het Concertgebouw, onze sfeervolle Koorzaal, geniet je van pop, jazz en/of soul door jonge, talentvolle musici, met vanavond Roufaida. Roufaida creëert een alternatief popuniversum met Noord-Afrikaanse elementen en laat zich daarbij inspireren door Arabische dichters, gnawa grooves en Nina Simone’s credo: ‘It’s an artist’s duty to reflect the times’.

Bekijk ook de pagina met informatie over versterkte concerten

Musici

  • Roufaida

Roufaida

Roufaida speelt indie pop met gitaar, guembri, vintage Riffijnse cassette samples en beats in het Engels en Arabisch. Een bijzondere muziektaal, met invloeden van Björk, Fairuz en Nilüfer Yanya. Op het podium laat ze de luisteraar heel dichtbij komen. HUMO zegt over haar muziek: ‘een unieke sound’. Als kind reisde Roufaida, net als veel kinderen van Marokkaanse migranten, met haar familie met de auto naar Marokko in de zomer. Tijdens die ritten klonk Riffijnse en Arabische muziek tegen het decor van een steeds roder wordend landschap. ‘Toen ik opnieuw naar die muziek ging luisteren, gebeurde er iets; in het ritme herkende ik een ritme dat ook in mijn lijf zit. Het voelde heel natuurlijk om daar iets mee te doen’. De thematiek van haar teksten gaat over hoop en kansen. ‘Zo verschillend als we lijken, zo gelijk zijn we in ons verdriet, onze liefde en eenzaamheid’.

Debuut

In 2021 produceert ze haar debuutalbum in haar thuisstudio in Crooswijk Rotterdam. 3voor12 recenseerde het album als ‘prachtig debuutwerk’. In de aanloop naar haar albumrelease heeft Roufaida in 2022 onder meer gespeeld in voorprogramma’s voor Eefje de Visser en Balthazar en op festivals als Into The Great Wide Open, Motel Mozaique en Welcome to the Village. Het jaar 2023 begon met een optreden op Noorderslag.

Tickets

  • Standaard - € 15,00
Tickets bestellen