Sweelinckorkest © Veerle Bastiaansen
do 13 jun, 20:15 - do 13 jun, 22:52 Grote Zaal

Het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck speelt Strauss, Moesorgski en Rachmaninoff

Beleef een meeslepende avond waarin het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck schittert met Strauss’ Don Juan, Moesorgski’s Liederen en dansen van de dood met stersopraan Nataliia Shumska en Rachmaninoffs Tweede symfonie.

Programma

  • R. Strauss: Don Juan, op. 20
  • Moesorgski: Liederen en dansen van de dood
  • Rachmaninoff: Symfonie nr. 2 in e, op. 27

Musici

  • UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck
  • Konradin Herzog: dirigent
  • Nataliia Shumska: sopraan

UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck

Het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck, bestaande uit ruim zeventig enthousiaste en gepassioneerde studenten, zal u onder de bezielende leiding van dirigent Konradin Herzog tijdens dit concert roeren met de emotionele en diepzinnige Tweede symfonie van Rachmaninoff. Laat u daarnaast verbluffen door een krachtige vertolking van Strauss’ Don Juan, waarin het orkest u meeneemt op een muzikale reis met in de hoofdrol de rokkenjager Don Juan. Geniet tot slot van de prachtige stem van sopraan Nataliia Shumska, die soleert in Moesorgski’s dramatische liederencyclus Liederen en dansen van de dood.

Nataliia Shumska

Nataliia Shumska is een buitengewoon getalenteerde operazangeres en samen met het Sweelinckorkest zal zij het publiek dit voorjaar betoveren met haar stem. De Oekraïense sopraan is slechts 23 jaar oud en heeft al meerdere prijzen op haar naam staan, waaronder de eerste prijs van het vierde Internationale Haydn-concours in Rohrau, Oostenrijk. Inmiddels is ze werkzaam bij de Opernstudios van het Nationaltheaters Mannheim en wordt ze geprezen om haar vaste en klankvolle stemgeluid.

Tickets

  • Standaard - € 31,50
Tickets bestellen